Deniz Mah. Hürriyet Cad. No:175/A Derince

İmplant

İmplant

Diş eksikliğinde, diş kökü gibi görev alan titanyum vidalardır. Titanyum doku dostu bir malzemedir. Kemiğe çok iyi bağlanabilir. Bu sayede implantlar, üzerlerine yapılan protezden gelen yükü tıpkı doğal dişler gibi direk çene kemiğimize iletir.

Implant hangi durumlarda tercih edilir?

Tek diş eksikliğinden,  ağızda hiç dişin kalmadığı tam dişsizliğe kadar bütün diş eksikliği durumlarında kullanılabilir.

Tıp dünyasındaki büyük gelişmelerden biri olarak değerlendirilen diş implantları , ağız ve diş sağlığı açısından  hastalara gerçek dişe en yakın protez seçenekleri sunulabilmesini sağlar. Komşu dişlere müdahale gerektirmeden uygulandığı ve aynı zamanda çiğneme ve dişlerin diğer fonksiyonlarını gerçekleştirmede gerçek dişe daha yakın bir his uyandırdığı için de hastalarca daha fazla tercih edilen bir yöntemdir.

İmplant tedavisi nasıl uygulanır?

Implant uygulaması dolgu ve çekim tedasinde olduğu gibi lokal anestezi altında yapılır. Çene kemiğine uygulanan implantlar için öncelikle uygun pozisyonda, çapta ve uzunlukta yuvalar hazırlanır. Ardından dikişlerle uygulama bölgesi kapatılır. 

Implant cerrahisi sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Hekiminizin reçete ettiği ilaçları düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. Aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere dikkat etmelidir. Dikişli bölgeye enfeksiyon kaptırmamak için ağız temizliğimize dikkat etmeliyiz.

Protezlerim ne zaman yapılır?

İmplantların çene kemiğine yerleştirilmesine mütakip 2-6 ay kemikle kaynaması beklenir. Akabinde ölçü alınarak implantların üzerine yerleştirilecek protezlerin yapımına başlanır.

İmplant tedavisi sonrasında bakım gerekir mi?

İmplantlar, normal dişler gibi bakım gerektirirler. Günde iki kez diş fırçalama hem doğal dişlerin hemde implant ve çevre dokularının sağlığı açısından önemlidir. Gerekli durumlarda temizlik için hekiminizin önerisiyle gargara, ağız duşu, arayüz fırçaları da kullanılabilir. Ağız hijyeni yeterli olmadığında implant ve üzerine yapılan protezde problemler çıkabileceği unutulmamalıdır.

İmplant tedavisi herkese yapılabilir mi?

Genel sağlık durumu iyi ve kemik yapısı radyolojik değerlendirmede uygun olan her reşit hastaya implant uygulanabilir. 

İmplant Diş uygulanacak bölgede kemik yetersizliği varsa ne yapılır?

İmplant diş yapılacak bölge için yeterli kemiğin olması şarttır. Ama bazı hastalarda yeteri kadar kemik bulunmayabilir yani kemik yetersizliği durumu söz konusu olabilir. Bu tip hastalar için ogmentasyon, kemik grefti uygulaması, sinüs lifting  gibi cerrahi yöntemler çözüm olabilir.

Diş çekimi sonrası hemen implant yapılabilir mi?

Genel inceleme yapıldıktan sonra hastanın kemik yapısı implant için uygun ise tedavi uygulanabilir. Fakat bu tip durumlarda genellikle diş çekimi sonrasında kemik tozu ilave edilmektedir.

İmplant Diş Tedavisi ile ilgili Sıkça sorulan sorular

  • Implant yapılırken çeneme vidamı çakılacak?

Hayır. İmplantlar çene kemiğinde uygun yuva hazırlandıktan sonra bu yuvalara konur.

  • İmplant diş için yaş sınırı var mıdır?

İmplant yapılacak kişilerin kemik gelişimini tamamlamış yaşa gelmeleri gerekmektedir. Bu nedenle alt yaş sınırı 18 olarak belirtilmektedir. Bunun dışında yaşı ilerlemiş kişiler de tedavi yapılabilir.

  • Köprü mü yoksa implant mı?

Hekiminiz tarafından diş eksikliğinizin durumuna göre ikiside önerilebilir. Köprü yapılabilmesi için eksik bölgenin yanındaki dişleri küçültmek gerekirken, implant tedavisinde ise doğal dişlere dokunmadan çene kemiğinden destek alınır.